Skip to content

Wij gebruiken de volgende technieken voor het decoreren van glazen en flessen.

ZEEFDRUKKEN

Zeefdruk is de meest gebruikte methode voor het decoreren van glas.
Het glas wordt automatisch in de machine geladen en onder de zeefdrukschermen door gevoerd. Een rubberen rakel brengt de kleur door het schermdoek en eindigt op de glaswand. Het glas wordt vervolgens automatisch op een transportband gelost.
Keramische inkt (email) moet in een 30 meter lange oven worden gebakken bij een temperatuur van ongeveer 600°C.
UV-inkt hoeft niet te worden gebakken, maar moet tussen elke kleur worden “geflitst” door een UV-lamp van 8000 watt. Deze UV-lamp bevindt zich in de machine en het decoratie- en knipperproces gebeurt automatisch.
Met deze techniek kunnen we maximaal 8 verschillende kleuren decoreren.

OVERDRACHT – STICKER

De transfertechniek wordt gebruikt voor zeer kleine hoeveelheden, voor decoraties die meer dan 8 kleuren bevatten of voor decoraties die op zeer complexe glasvormen moeten worden aangebracht. Het bestaat uit het printen van de decoratie op papier met keramische inkt (email) en deze vervolgens met de hand op glas aanbrengen. Dit is het principe van de sticker.
Nadat de decoraties zijn aangebracht, moeten de glazen worden gebakken in een 30 meter lange oven op een temperatuur van ongeveer 600°C.

HOT STEMPEL-OVERDRACHT

De stempeltransfertechniek wordt gebruikt voor relatief grote series, maar ook voor decoraties die op zeer complexe glasvormen moeten worden aangebracht. Het bestaat uit het afdrukken van de decoratie op papier met keramische inkt (email). De decoraties worden vervolgens in een machine geplaatst, een hete siliconen pad pakt de decoraties op en plaatst ze op het glas. De siliconenstempel past perfect bij de vorm van het glas en maakt het daardoor mogelijk om decoraties aan te brengen op zeer complexe vormen.

Nadat de decoraties zijn aangebracht, moeten de glazen worden gebakken in een 30 meter lange oven op een temperatuur van ongeveer 600°C.

LASERTECHNOLOGIE

Lasertechnologie maakt het mogelijk om een ​​decoratie of tekst in de achtergrond of op de wand van een glas te ‘graveren’. Over het algemeen wordt deze technologie gebruikt om het schuim in een bier te behouden of om de bubbels in een champagne beter zichtbaar te maken. De CO²-bellen raken de “gravure” aan de onderkant van het glas en stijgen zeer energiek op. Hierdoor blijft het schuim van een bier veel langer aanwezig of zijn de bubbels van champagne veel beter zichtbaar.

Deze techniek kan ook worden gebruikt om serienummers of namen op een glas of fles aan te brengen, zodat elk glas of fles uniek is.

GOUDEN OF PLATINUM RANDEN

Wij beschikken over een machine die automatisch gouden of platina randen aanbrengt op de rand van een bril.

Deze machine wordt aan de uitgang van de zeefdrukmachine geplaatst, de randen worden daardoor in lijn aangebracht, hierdoor kunnen wij zeer grote series produceren met een laag doorvoerverlies.

De gebruikte inkt is ongeveer 10% echt goud of platina.

Tradyglass is een van de weinige bedrijven ter wereld die dit type machine bezit.

CE-METER

Wij zijn CE-goedgekeurd voor het markeren van meters.

DEPOLISTEN – ZANDSTRALEN

Wij hebben de mogelijkheid om glazen en flessen te matteren of kleuren te lakken, hiervoor wordt de aanvraag van geval tot geval geanalyseerd.

Back To Top